Fotografie Marjolijn de Graaf

Fotografie Marjolijn de Graaf = Marjolijn

5943 zwWie is Marjolijn

Ik ben Marjolijn de Graaf – van der Schaft. Geboren in 1976 en opgegroeid in Maarssen. Sinds 2002 getrouwd met Marco, samen hebben wij twee heerlijke kinderen gekregen: Jochem en Laura. Wij wonen in het mooie Tienhoven (gemeente Stichtse Vecht – Utrecht). Tienhoven ligt in het buitengebied van Maarssen.

Fotograferen is echt mijn ding!

Mooie foto’s maken doe ik eigenlijk al toen ik twaalf was, met een klein pocket cameraatje. En vanaf mijn zeventiende ben ik actief met een echte fotocamera.

Mijn eigen bedrijf beginnen

In 2006 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik langs de Kamer van Koophandel gegaan om echt voor mezelf te beginnen: mijn eigen bedrijf Fotografie Marjolijn de Graaf was geboren. Toch koos ik ervoor om me een aantal jaar helemaal op mijn gezin te focussen. Want wat groeien ze toch snel, ik wilde zoveel mogelijk van ze genieten zo lang ze nog niet naar school waren! Het fotograferen kwam op een lager pitje te staan. Ik deed wel een aantal betaalde opdrachten, maar het echte fotograferen pakte ik echt weer op toen de jongste naar school ging.

Geboorte-, newborn- en zwangerschapsfotografie

In 2014 kwam newborn fotografie op mijn pad, ik verbaasde mij erover hoe goed dit bij mij past! Ik ben daarom workshops gaan volgen om mij daarin echt te specialiseren.

Ik ben op zoek gegaan, naar een studioruimte wat bij mij en mijn gezin paste, dat werd werken vanuit huis. Onze uitbouw was prima geschikt als daglicht-studio voor de newborns, een mooie lichte ruimte, goed te verwarmen, het prettige van het huiselijke, wat je voor een net bevallen moeder wenst. Ik heb gekeken bij andere studioruimtes, maar dit was echt Marjolijn, knus huiselijk, gezellig, perfect te combineren met het moederschap!

Doordat ik mij steeds meer met geboortefotografie bezig ging houden ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in lifestyle fotografie, een logisch gevolg. En eigenlijk nog meer passend bij mij. Een echt mensen mens, ik wil hiermee de echte momenten op de foto zetten. Het bijzondere in het gewone zien. Daar kan ik echt van genieten.  Om jullie unieke momentjes voor altijd vast te leggen.

Meer dan een passie

Ik hoor mijn collega fotografen vaak over de passie voor fotografie, maar het gaat bij mij eigenlijk nog veel verder. Een wijze man zei eens:” Je moet een baan vinden / zoeken, waarvan je gaat kwispelen” (Quote Remco Claassen). Dat is fotografie voor mij, mensen zien mij stralen als ik het over fotografie heb, het maakt me blij!

Bekijk mijn werk en maak een afspraak!

Kijk gerust rond op mijn website om een idee te krijgen van mijn werk. Bekijk mijn foto’s, lees de informatie en bepaal of mijn romantische stijl van fotografie en mijn persoonlijke en relaxte aanpak jou aanspreekt. Of neem gelijk contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een fotoshoot.

Neem ook een kijkje op mijn facebookpagina voor recent werk en leuke acties.

Zie ik jou ook eens voor mijn camera?

Lieve groet, Marjolijn

 

Jullie (geboorte)fotograaf voor de provincie Utrecht!

Profiel foto is gemaakt door: Foto door Ingrid Mol